Pintér Sándorról szóló iratokat akart külföldre vitetni egy vesztegetéssel gyanúsított debreceni

külföld
2017 március 16., 07:13
comments 160
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai fogták el március 14-én az 58 éves, debreceni J. Róbertet, aki gyanújuk szerint egy ügyvédet próbált rábírni, hogy beszélje rá házi őrizetben levő védencét a szökésre, és arra, hogy

Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos iratokat vigyen külföldre.

Az ügyvéd visszautasította, ezért J. megfenyegette. Az ügyvéd az erőszakos fenyegetés ellenére sem volt hajlandó segíteni, ezért J. végül több millió forinttal próbálta megvesztegetni.

A gyanúsított tulajdonában álló ingatlanokban tartott házkutatások során asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel összefügésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki J. Róbertet, aki az ügyvéddel történt találkozó tényét nem tagadta, a bűncselekmények elkövetését azonban igen. A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. (Via Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.