Ray Kurzweil szerint 2029-re a számítógép olyan okos lesz, mint az ember, ha nem okosabb

TUDOMÁNY
2017 március 16., 09:09
comments 209

Az elkövetkező 12 évben létrejön a szingularitás, vagyis 2029-re a mesterséges intelligencia eléri, vagy meg is haladhatja az emberi intelligencia szintjét - jelentette be a hét elején híres jövendőmondó, Ray Kurzweil a texasi Austinban, az SWSX konferencián. 

Kurzweil, aki most a Google-nél dolgozik, ezt persze szinte minden nap elmondja, 2015-ben például azt jósolta, hogy "a 2030-as évekre az emberiség hibrid fajjá alakulhat, agyunk nanobotok segítségével közvetlenül csatlakozhat majd az adatfelhőhöz, gondolkodásunk pedig részben, mi több, nagyobb részben gépi lesz". 

photo_camera Ray Kurzweil

Elég ijesztően hangzik, de mivel Kurzweil eddigi jóslatainak 86 százaléka bevált, jobb félni, mint megijedni. (Futurism)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.