31 milliót költ művészfilmek forgalmazására a kormány

POLITIKA
2017 március 17., 09:29
comments 89

Pályázatot hirdet 31,8 millió forintos keretösszeggel art filmalkotások forgalmazásának támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága. Az államtitkárság pénteken közölte az MTI-vel, hogy a keretösszegre az art minősítéssel rendelkező, 2017. január 1. és december 31. között bemutatott filmalkotások forgalmazói pályázhatnak. A vissza nem térítendő támogatás felső határa filmalkotásonként 2 millió forint.

A támogatásból a hagyományos és digitális kópiagyártás és sokszorosítás, a feliratozás, szinkronizálás és fordítás, valamint a hagyományos és digitális filmkópiák szállítási költsége számolható el. Az összeg szintén felhasználható kiadványszerkesztési, grafikai és nyomdai, valamint marketing költségek fedezésére. A pénzre április 15-ig lehet pályázni.

Fotó: Bernd Settnik/AFP/dpa
photo_camera Fotó: Bernd Settnik/AFP/dpa

A kormány mostanában nagyon rákapott a filmtámogatásokra, legutóbb csak Leslie Mandoki koncertfilmjére 227 milliót költött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.