Az orosz kormány betiltaná a Jehova tanúinak egyházát

külföld
2017 március 17., 13:08
comments 228

Az orosz legfelső bíróság vizsgálta, hogy szélsőséges szervezetnek kell-e tekinteni a Jehova Tanúi Egyházat, miután az igazságügyi minisztérium elrendelte, hogy zárják be a felekezet központját Szentpétervár közelében. Az egyház működése, amely nemzetközi tevékenységéről és kopogtatós kampányairól ismert, már régóta szúrja az orosz hatóságok szemét, mivel szerintük egy kártékony kultuszról van szó.

Korábban már több kiadványukat is betiltották, és az orosz ügyészség is olyan szervezetként kezeli őket, amely rombolja a családot, gyűlöletre ösztönöz és életeket fenyeget.

A legfelső bíróság április 5-ig fogja eldönteni, hogy az igazságügyi minisztérium beadványa alapján betiltsák-e a szervezetet. A Jehova Tanúinak oroszországi szervezete visszautasította a vádakat. Azt mondták, ha betiltanák őket, az 175 ezer orosz követőjüket érintené. Szerintük katasztrofális következményei lennének a vallásszabadságra nézve, ha betiltanák őket.

Az Amnesty International szerint 2015-ben a Jehova Tanúinak 15 tagját ítélték el Dél-Oroszországban, mert a vád szerint szélsőséges tevékenységet folytattak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.