Az orosz kormány betiltaná a Jehova tanúinak egyházát

Az orosz legfelső bíróság vizsgálta, hogy szélsőséges szervezetnek kell-e tekinteni a Jehova Tanúi Egyházat, miután az igazságügyi minisztérium elrendelte, hogy zárják be a felekezet központját Szentpétervár közelében. Az egyház működése, amely nemzetközi tevékenységéről és kopogtatós kampányairól ismert, már régóta szúrja az orosz hatóságok szemét, mivel szerintük egy kártékony kultuszról van szó.

Korábban már több kiadványukat is betiltották, és az orosz ügyészség is olyan szervezetként kezeli őket, amely rombolja a családot, gyűlöletre ösztönöz és életeket fenyeget.

A legfelső bíróság április 5-ig fogja eldönteni, hogy az igazságügyi minisztérium beadványa alapján betiltsák-e a szervezetet. A Jehova Tanúinak oroszországi szervezete visszautasította a vádakat. Azt mondták, ha betiltanák őket, az 175 ezer orosz követőjüket érintené. Szerintük katasztrofális következményei lennének a vallásszabadságra nézve, ha betiltanák őket.

Az Amnesty International szerint 2015-ben a Jehova Tanúinak 15 tagját ítélték el Dél-Oroszországban, mert a vád szerint szélsőséges tevékenységet folytattak. (Reuters)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.