Már az MSZP is rájött, hogy hülyeség lenne Lázár Jánossal és Semjén Zsolttal ingyen elpasszolni a hatvani Grassalkovich-kastélyt

káosz
2017 március 17., 10:07
comments 217

Még szerdán jelent meg a parlament honlapján az MSZP, a Fidesz és a KDNP közös javaslata, ami alapján az állam a 3,5 milliárd forintért felújított hatvani Grassalkovich-kastélyt átadta volna a vadászkamarának.

Forrás: parlament.hu
photo_camera Forrás: parlament.hu

A törvénymódosítás értelmében „a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum feladatai ellátásának elősegítése céljából az állami tulajdonban lévő Hatvan Kossuth tér 24., 2713/4 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlan ingyenesen az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába kerül azzal a feltétellel, hogy az Országos Magyar Vadászkamara az ingatlant terhelő kötelezettségeket a (2) bekezdésben foglalt szerződés szerint teljeskörűen átvállalja”.

Az ingyenes átadásról akkor teljes volt az egyetértés: Semjén Zsolt, Lázár János, Halász János, Hiller István, Bárándy Gergely, Hiszékeny Dezső és Józsa István egyszerre írták alá. 

Fotó: vadaszatimuzeum.hu
photo_camera Fotó: vadaszatimuzeum.hu

A nagy összeborulás után a támadásokra Molnár Gyula, az MSZP elnöke csütörtökön egy sajtótájékoztatón úgy reagált, nem vadászatügyben, hanem egy közgyűjtemény, egy múzeum ügyében van korrekt együttműködés a kormánypártokkal.  

De a javaslat annyira ordítóan gyanús volt, hogy két nappal később még az MSZP-nek is leesett, hogy hülyét csináltak magukból. 

Ezért a szocialisták most közölték, hogy a párt visszavonja a támogatását ahhoz a törvényjavaslathoz, amely ingyenesen az Országos Magyar Vadászkamarának adná a hatvani Grassalkovich-kastélyt.

Ahogy írták

ami szakmailag indokolt volt, az politikailag tarthatatlanná vált. Még a látszatát is el akarjuk kerülni annak, hogy az állami vagyon magánosítása ügyében együttműködnénk a Fidesszel, ezért az OMVK-nak szánt ingatlan tulajdonba adásának támogatását visszavonjuk”.

Forrás: parlament.hu
photo_camera Forrás: parlament.hu

A kétharmados parlamenti támogatást igénylő javaslat indoklása szerint a vadászkamara venné át a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum fenntartását. A múzeumnak otthont adó Grassalkovich-kastély tulajdonjogának átadásával megteremtenék a közfeladat ellátásának feltételét. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.