Mekkora Fidesz–MSZP-összeborulás, és milyen fontos ügyben: abban egyeztek meg, hogy INGYEN odaadják az állami vagyont a vadászkamarának!

A Parlament honlapján megjelent egy törvénymódosítás „állami tulajdonban lévő ingatlan ingyenes tulajdonba adásáról és a nemzeti vagyonról szóló 2011 . évi CXCVI. törvény módosításáról” címmel.  Mint látható, fideszesek és MSZP-sek közösen jegyzik a törvénymódosítást:

Forrás: parlament.hu

És hogy mi ez a fontos ügy, amiben a szocialisták végre egyszer készek voltak összefogni a kormánypárttal, és fordítva?

Természetesen egy több milliárd forintos állami ingatlan a vadászkamarának való átjátszásáról van szó.

A törvénymódosítás értelmében „a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum feladatai ellátásának elősegítése céljából az állami tulajdonban lévő Hatvan Kossuth tér 24., 2713/4 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlan ingyenesen az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába kerül azzal a feltétellel, hogy az Országos Magyar Vadászkamara az ingatlant terhelő kötelezettségeket a (2) bekezdésben foglalt szerződés szerint teljeskörűen átvállalja”.

Hogy ez a közjó szempontjából miért fontos, azt ez az általános indoklás próbálja érzékeltetni, épp csak az nem szerepel benne, hogy „azért, mert az állam rossz gazda”:

Forrás: parlament.hu

A hatvani vadászati múzeumot a zömmel uniós forrásból, 3,5 milliárd forintért felújított Grassalkovich-kastélyban rendezték be. 2014-ben kollégánk járt is ott, itt írta meg az élményeit.