Mészáros Lőrinc megint csinált egy hotelcéget, és rögtön az élére rakta a Kempinski korábbi vezetőjét

Mészáros Lőrincnek annyi cége van, hogy már egyre nehezebb megszámolni őket (nehéz pontosan meghatározni a befolyási-érdekeltségi övezeteket, de az egyik módszer szerint már száznál is többnél jár), de most csinált még egyet. A hvg.hu írja, hogy Pollux Hotel Zrt. néven március 7-én jegyeztek be egy céget Felcsúton, ami a Mészáros Gasztro Kft. leányvállalataként jött létre – ez pedig a Mészáros-család tulajdonában van. (A Mészáros Gasztro nemrég vette meg az ötcsillagos tokaji Andrássy Rezidenciát is.)

Az ötvenmillió forintos alaptőkével létrehozott Pollux Hotel Zrt. ügyvezetője az a Somlyai Zoltán, aki 2012 és 2015 között az ötcsillagos budapesti Kempinski Hotel hotelmenedzsere volt. Ugyanebben az időben, 2012 és 2014 között dolgozott Orbán Viktor lánya, Orbán Ráhel is a Kempinski Hotelen sales menedzserként.

Somlyai nem először kerül a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István körül épülő hotelbizniszen belülre, már korábban bekerült a Hunguest Hotels igazgatóságába, és egy Tiborcz-közelbe sorolt hotelcégben, a MAHART-házban üzemeltető Pannon Tessera Hospitalis Zrt.-ben pedig tulajdonos és ügyvezető.

Azt még nem tudni, hogy ez a cég milyen beruházásra készül. (hvg)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.