Nincs az a szalmaszál, amit ne ragadnának meg a Liget Projekt fényezésére

2017 március 17., péntek 13:44
48

„Baán: a Liget Budapest óriási sikert ért el a cannes-i ingatlan szakkiállításon”

címmel hozott le az MTI csütörtök este egy hírt, amelyben Baán László, a Liget Projekt miniszteri biztosa hosszasan lelkendezik arról, hogy micsoda megtiszteltetés érte az általa felügyelt botrányos gigafejlesztést.

Egy munkagép a Közlekedési Múzeum épületének bontásán a Városligetben 2017. január 6-án MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Baán és az MTI szerint óriási sikert ért el a Liget Budapest projekt a cannes-i nemzetközi ingatlan szakkiállításon (MIPIM) azzal, hogy a legátfogóbb nagyprojektek között a világ négy legjobb terve közé került, egyedül Európából.

Baán szerint „az első pillanattól kezdve világszínvonalú, nemzetközileg is egyedi projekt megvalósítása volt a cél. Az elmúlt hat évben több száz szakember dolgozott ennek megvalósításán és ez az elismerés most igazolta munkájukat, a projektbe vetett hitüket. Kiemelte: a díj talán azoknak is üzen, akik eddig nem hittek a terv kiválóságában, nemzetközileg is kiemelkedő minőségében.

A közleményben Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is mondott ezt-azt, de az olyan érdektelen, hogy nem érdemes itt foglalkozni vele. Azzal viszont igen, hogy pontosan mit próbálnak most Baánék hatalmas sikerként eladni: a nagy semmit.

Azt, hogy a Liget Projekt a MIPIM-en egy kategóriában ott van a legjobb négy között Best Futura Mega Project kategóriában, már másfél hónapja is tudni lehetett, amikor a díjat egyszerűen az „ingatlanok Oscarjának” nevező kormánymédia lelkesen közölte a hírt.

Ehhez képest most annyi történt, hogy a négy, úgynevezett shortlistes alkotás közül a japán Kashiwa okosváros-projektje nyerte meg a fődíjat. Nemzetközileg is kiemelkedő minőségben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt