Egyre öregebb autót hajt a magyar

gazdaság
2017 március 19., 10:20

Két év alatt 13,4-ről 13,9 évre nőtt a forgalomban lévő személyautók átlagéletkora Magyarországon, és az eladásra hirdetett autók átlagéletkora is közelít a 12 évhez - számolt be Fodor László, a hasznaltauto.hu szakértője az M1-en. 

A magyarországi autók rohamos öregedése 2007 óta tart. 

Az EU-ban átlagosan 400-600 autó jut ezer lakosra, Magyarország szegényebb vidékein csak 300, Budapesten és a gazdagabb megyékben ennél jobb az arány, de ott sem éri el a 400-at.

Másfélszer annyi használt autó érkezik az országba külföldről, mint ahány újat eladnak, és a behozott autók átlagéletkora 10 év felett van. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.