Robbanások sora rázta meg Damaszkuszt

háború
2017 március 19., 13:13

Egymás után több robbanás is megrázta Szíria fővárosának, Damaszkusznak a belső részét, amikor vasárnap reggel a szunnita felkelők által kivezényelt öngyilkos merénylők robbantották fel magukat, illetve autóikat.

Vizet visznek Damaszkuszban, 2017 januárjában. Fotó: AFP / LOUAI BESHARA
photo_camera Vizet visznek Damaszkuszban, 2017 januárjában. Fotó: AFP / LOUAI BESHARA

A felkelők ugyan már évek óta tartják a Damaszkusz külső részéhez tartozó Dzsobar nevű kerületet, de az utóbbi években nem támadtak az Aszad elnök által kontrollált fővárosban. Ám amióta az elnök az orosz légierő segítségével elfoglalta Aleppót, egyre sűrűbben fordulnak elő támadások Damaszkuszban is. A most vasárnapi különösen durvának számít.

Válaszul Aszad katonái állítólag megtorló akciót indítottak Dzsobar kerületben. A környéken folyamatosan fegyverropogás hallatszik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.