Az elmúlt két napban 400 menekültet mentett meg a líbiai haditengerészet

A líbiai haditengerészet szóvivőjének beszámolója szerint hétfő hajnalban 205 embert, vasárnap pedig 215 embert, köztük 47 nőt mentettek ki a Földközi-tengerből. Szemtanúk szerint legalább 30 menekültnek nyoma veszett, és három holttestet is találtak. Az egyik mentőakció a fővárostól, Tripolitól nem messze, a másik pedig a tunéziai határ közelében zajlott le. A szóvivő ismertette, hogy a bajba jutottak két gumicsónakkal keltek útra, azokról a motort az embercsempészek eltávolították, majd sorsukra hagyták a rajtalévőket. 

AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Az olasz parti őrség hétfői beszámolója szerint a hétvégén nagyjából 3 ezer hajótörött menekültnek segítettek a líbiai partoknál 22 különböző műveletben. Halálos áldozatról nem érkeztek hírek. A veszélyes tengeri utat vállalók száma a jó idő miatt ismét nő. 

A Nemzetközi Migrációs Szervezet jelentése szerint idén március 15-ig 15 852 migráns érte el az olasz partokat. A Földközi-tengeri út során 481-en vesztették életüket idén. (AFP)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.