Az FBI nyomoz a Trump-kampány és Oroszország kapcsolata miatt

Hétfőn kellett megjelennie az FBI és az NSA igazgatójának a Kongresszus előtt, hogy Donald Trump stábja és az orosz vezetés közötti esetleges kapcsolatokról kérdezhessék őket.

Ekkor derült ki, hogy az FBI jelenleg is folytat nyomozást, vizsgálják azt is, hogy volt-e orosz befolyásolás a választások alatt, és ezzel kapcsolatban azt is vizsgálják, hogy volt-e kapcsolat a Trump-kampány és Oroszország között. Ezt az FBI igazgatója, James Comey árulta el. 

Az FBI jellemzően nem szokta jelenleg is zajló nyomozások részleteit nyilvánosságra hozni, így nem meglepő, hogy ez a bejelentés komoly hullámokat vetett. Igaz, nem ez az első eset, hogy Comey azért végül részleteket árul el zajló nyomozásokról, hasonlóképpen tett Hillary Clinton emailjeinek ügyében is. 

James Comey FBI-igazgató és Michael Rogers NSA-igazgató a hétfői meghallgatáson (Drew Angerer/Getty/AFP)

A kongresszusi bizottság vezetője, a republikánus Devin Nunes kicsit korábban arról beszélt, hogy legyen világos, tudják, hogy nem volt lehallgató berendezés a Trump Towerben, ugyanakkor még mindig elképzelhető, hogy más módon megfigyelték Trumpot és környezetét. 

Azt, hogy a Trump Towert lehallgatta Barack Obama, még Donald Trump dobta be párhete Twitteren, bármiféle forrás vagy bizonyíték bemutatása nélkül. A vádat azóta republikánus politikusok is elutasították, mondván, hogy semmiféle bizonyíték nincs ilyesmire. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.