Az FBI nyomoz a Trump-kampány és Oroszország kapcsolata miatt

külföld
2017 március 20., 15:04
comments 53

Hétfőn kellett megjelennie az FBI és az NSA igazgatójának a Kongresszus előtt, hogy Donald Trump stábja és az orosz vezetés közötti esetleges kapcsolatokról kérdezhessék őket.

Ekkor derült ki, hogy az FBI jelenleg is folytat nyomozást, vizsgálják azt is, hogy volt-e orosz befolyásolás a választások alatt, és ezzel kapcsolatban azt is vizsgálják, hogy volt-e kapcsolat a Trump-kampány és Oroszország között. Ezt az FBI igazgatója, James Comey árulta el. 

link Forrás

Az FBI jellemzően nem szokta jelenleg is zajló nyomozások részleteit nyilvánosságra hozni, így nem meglepő, hogy ez a bejelentés komoly hullámokat vetett. Igaz, nem ez az első eset, hogy Comey azért végül részleteket árul el zajló nyomozásokról, hasonlóképpen tett Hillary Clinton emailjeinek ügyében is. 

James Comey FBI-igazgató és Michael Rogers NSA-igazgató a hétfői meghallgatáson (Drew Angerer/Getty/AFP)
photo_camera James Comey FBI-igazgató és Michael Rogers NSA-igazgató a hétfői meghallgatáson (Drew Angerer/Getty/AFP)

A kongresszusi bizottság vezetője, a republikánus Devin Nunes kicsit korábban arról beszélt, hogy legyen világos, tudják, hogy nem volt lehallgató berendezés a Trump Towerben, ugyanakkor még mindig elképzelhető, hogy más módon megfigyelték Trumpot és környezetét. 

Azt, hogy a Trump Towert lehallgatta Barack Obama, még Donald Trump dobta be párhete Twitteren, bármiféle forrás vagy bizonyíték bemutatása nélkül. A vádat azóta republikánus politikusok is elutasították, mondván, hogy semmiféle bizonyíték nincs ilyesmire. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.