Egy átlagos bécsi lakás feleannyi energiát használ, mint egy átlagos budapesti

gazdaság
2017 március 20., 4:25
comments 171

Rendkívül rossz a magyar lakások szigetelése. A WWF tanulmánya szerint a magyar lakásállomány java nem felel meg a napjainkban elvárható hőtechnikai követelményeknek, fajlagos energiafogyasztásuk meghaladja a négyzetméterenként 300 kilowattórát. A lakásállomány kétharmadát kitevő 2,85 millió családi házból 2,5 milliónak egyáltalán nincs szigetelése.

A WWF szerint ez a magyarázata annak, hogy miért fogyaszt átlagosan kétszer annyi energiát egy budapesti lakás egy bécsinél.

A tanulmány szerint az épületek megfelelő szigetelésével telente 35-65 százalékos energiamegtakarítást lehetne elérni, nyaranta pedig akár 5-7 fokkal hűvösebbek is lehetnének ezek a lakások. Ez pedig most, amikor már a légkondicionálás is nagyon terjedni kezd, további energiamegtakarítást hozhatna, mert tényleg csak extrém melegben kéne használni a klímaberendezéseket. (Magyar Nemzet via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt