Ismét felülmúlhatatlan interjút adott Véber Gyuri, az edzői értékelések királya

2017 március 20., hétfő 13:02
78

Most éppen Nyíregyházán, a másodosztályban edzősködik Véber György. Annyira fájdalmasan rossz a csapata, hogy Véber akkor is őszintén szidja a játékosokat, amikor kínkeservesen nyernek. 

Véber télen került Nyíregyházára, ha úgy adódott, már a felkészülés alatt is szakmailag érdeklődött a kapusánál, hogy miért nem azt csinálja, amit megbeszéltek:

Hogy mi a pontos szakmai elképzelés, az már Véber hatodik bajnokija óta nem látszik a csapatán. Most vasárnap a Dorogtól kaptak ki hazai pályán. 

Véber a Nyíregyháza Televízió stábjának értékelt a meccs után, láthatóan megviselten. 

Amit mond, az sem rossz, de ahogy bemászik a pályára a háttérben pár tini huligán (az utolsó egy ideig fennakad a kerítésen), az egyik pedig pont akkor kezd bele a Dorogi cigányok, basszátok az anyátok rigmusba, amikor Véber arról beszél, hogy bármit próbál, süket fülekre talál, az a magyar foci egyik szép pillanata.

Véber hat meccsének értékelése Véber Györgytől:

Nyíregyháza-Vác 1-3

Véber György: A talaj nem nagyon tette lehetővé azt a fajta támadójátékot, amire törekszünk, míg a kapott gólok előtti hatalmas egyéni hibákkal egyszerűen kivégeztük magunkat. Borzalmas volt azt látni, hogy ilyen gólokat kapunk, ez egyik csapat életébe sem férne bele, pláne egy olyanéba, amelyik fel akar jutni.  

ZTE-Nyíregyháza 3-1

Véber György: Teljesen megérdemelten nyert a ZTE. Két bajnoki alapján be kell látnom, túlértékeltem saját erőnket. Elkeseredett vagyok, mert gyengén játszottunk, csapatjátékunk messze van az elvárttól. Nem szeretnék kapkodni, de változtatni kell. Nehéz hetek várnak ránk.

Nyíregyháza-Mosonmagyaróvár 1-0

Véber György: Ezt a meccset meg kellett nyernünk, és meg is nyertük! Szó szerint kiküzdöttük a három pontot, bár ha a második félidőben jobban koncentrálunk, nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelmünk. Nem is minőségben, hanem érzelmi töltettel születtek olyan egyéni teljesítmények, amelyek tartást adtak a csapatnak, a jó játékot dőreség volt most elvárni, annak ezután kell következnie.

Siófok-Nyíregyháza 0-1

Véber György: Igazából a győzelem tényének nagyon örülök, de be kell vallanom, hogy a gól utáni 44 percnek egyáltalán nem tudok, mert nagyon gyengén fociztunk. Ez viszont többször nem fordulhat elő, mert nem biztos, hogy ugyanígy, kapott gól nélkül meg tudjuk úszni a következő ilyen mérkőzést.

Kozármisleny-Nyíregyháza 1-0

Véber György: Borzalmas színvonalú találkozó volt, ebben mi voltunk a vesztesek, ez mindent elmond a teljesítményünkről.

Nyíregyháza-Dorog 0-1

Véber György: A látottak alapján három dologra gondolok. Vagy nagyon gyenge edző vagyok és ennyit tudok kihozni a csapatból, vagy igaza volt az elődömnek a múlt heti nyilatkozatában, vagy csak olyan dolgok történtek, amelyekre nem tudok magyarázatot adni. Egyiket sem tudom elhinni, hogy valós lenne, így egyet tudok tenni, megpróbálok dolgozni tovább.  

És a végén az örök klasszikus, Véber György még a Mezőkövesd edzőjeként, ahonnan sajnos idő előtt kellett távoznia: 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt