Lázár János szerint a Heineken nem a megállapodást kereste, hanem mindent megtett egy magyar nemzeti érdek ellehetetlenítéséért

POLITIKA
2017 március 20., 17:39

Miután délelőtt rábólintott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága, már hétfő délután megkezdődött az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról szóló kormánypárti javaslatról szóló vita. A lex Heinekent Lázár János azzal indokolta, hogy a politikai véleménynyilvánítást nem, de 

a kereskedelmi véleménynyilvánítást korlátoznák, mert az sértheti egyes emberek méltóságát. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról nem számolt be, hogy milyen társadalmi nyomás van ezügyben, azaz hányan panaszkodtak a például a Heineken miatt. 

link Forrás

Lázár az indoklását azzal fejezte be, hogy elismerte:

a magyar Országgyűlés tényleg csak azért megy neki az egyik stratégiai partnerének, mert az pereskedik az Igazi Csíki Sörrel. 

link Forrás

Hogy miért nevezi magyar nemzeti érdeknek az Igazi Csíki Sört a miniszter, rejtély. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.