Még a Levegő Munkacsoport is a házhoz szállítás mellett kardoskodik

közlekedés
2017 március 20., 09:22

A Levegő Munkacsoport általában radikális ötletekkel, a fosszilis energiára alapozott közlekedés kemény visszaszorítását célzó tervekkel kerül be a hírekbe.

De a kormány legutóbbi ötlete, a házhoz szállítási szolgáltatások megsarcolása még őket is arra sarkallta, hogy a kisebbik rossz mellett álljanak ki.

Tömören, a házhoz szállítás jó, boltba autózni sokkal kevésbé.

Szerintük környezetvédelmi szempontból előremutató, hogy a magánautós bevásárlás helyett egyre többen a házhoz szállítást választják.

Egy kisteherautóra egyszeri alkalommal gyakran 80-100 vevő számára is raknak fel árut, amit optimalizált útvonaltervezés alapján a lehető legrövidebb útvonalon szállítanak ki. Így gyakorlatilag egy jármű útja helyettesíti a 80-100 személyautó által megtett oda-vissza utat - hívták fel a figyelmet.

A házhoz szállítást nem díjakkal kellene sújtani, hanem inkább elő kellene segíteni, mindenekelőtt rövid használatú rakodóhelyek létesítésével.

(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.