Menekülnek a nagy hirdetők a Youtube-ról

INTERNET
2017 március 20., 10:59
comments 111

A Marks & Spencer minden reklámtevékenységét befagyasztotta a Youtube-on és anyavállalatánál, a Google-nél. A brit kereskedelmi cég csak újabb a világmárkák sorában, melyek nem hajlandóak tovább hirdetni az internet legnépszerűbb videós platformján, ahol hirdetéseik az automatikus rendszerben

gyakran szélsőséges nézeteket terjesztő, vagy éppen erőszakos videók előtt jelennek meg.

Ez pedig nem igazán használ egy márka hírnevének, legalábbis az M&S mellett a Havas reklámügynökség, a BBC, a HSBC bank, a Lloyds biztosító, a L'Oreal és az Audi is visszavonta már hirdetéseit, és a Financial Times értesülései szerint a Sky vállalatcsoport is ezt fontolgatja.

"Brandbiztonságunk garantálása érdekében szüneteltetjük tevékenységünket a Google platformjain mindaddig, amíg ez az ügy nem tisztázódik" - mondta az M&S egyik szóvivője.

A Havas a múlt pénteken azzal indokolta a döntését, hogy "a Google nem képes garantálni videóikat vagy a megjelenített tartalmaikat elég gyorsan besorolják vagy szűrjék".

Így kerülhetett például gyűlöletkeltő, homofób videók elé a brit közszolgálati BBC mellett a londoni közlekedési vállalat és a brit belügyminisztérium hirdetéseit is. A Google most azt ígéri, hogy egyrészt saját elbírálási szabályain is változtatni fog, egyben több lehetőséget biztosít majd hirdetőinek a megjelenések kontrolálására a platformjain. A cég saját állítása szerint a platformjain megjelent és jelentett mintegy 200 ezer tartalmi egység 98 százalékának ellenőrzését 24 órán belül elvégzi. (Via FT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.