A Google Maps hamarosan emlékezni fog rá, hol parkoltál

közlekedés
2017 március 21., 06:50
comments 65

A városi autózok egy örök ellensége ellen kínálna megoldást a Google: az egyelőre csak androidos beta verzióban elérhető frissítésbe került be egy új funkció, mellyel könnyedén megtalálhatjuk majd parkoló autónkat. 

Parkolás után, megnyitva a térképalkalmazást, egy mozdulattal bejelölhetjük, hogy hol állunk éppen, amit a Google Maps el is ment a parkolási helyünknek. Ezután adhatunk hozzá jegyzetet, ha valami további információt akarunk még megjegyezni, például, hogy meddig állhatunk ott. Sőt, a nagyon könnyen elveszők akár még fényképeket is mellékelhetnek a környékről a jegyzetbe. 

Hasonló funkció volt már az iOS 10-esre kiadott Apple Maps-ben is, de ott a parkoló autó megtalálásához bluetooth-kapcsolat kell a kocsi és a telefon között, igaz, cserébe ott automatikusan megjegyzi a program, hogy hol parkol az autó, nem kell külön beállítani. 

Egyelőre arról nem tudni, hogy a Google Maps frissítése mikor lép túl a beta fázison, és lesz elérhető mindenki számára. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.