Bencsik András szerint ahogy a bolha nem kívánatos a macskán, ugyanúgy egy politikai rendezvényen sem kívánatosak az ellenvélemények

POLITIKA
2017 március 21., 11:13
comments 238

Hétfő este összeült ismét a jobboldali médiavilág szellemi központja, hogy megvitassák az ország ügyeinek állását. A Sajtóklubban az első téma a március 15-ei állami Múzeum kerti események felelevenítése volt. 

Ekkor került szóba az is, hogy Orbán Viktor beszédének helyszínére Juhász Péter ellentüntetést szervezett. A Demokrata (!) főszerkesztője és a Békemenet alapítója, Bencsik András (aki korábban már lehazaaárulózta ebben a műsorban a momentumos íveket aláíró embereket), arról beszélt, hogy egy tömegrendezvényre ellentüntetőként odamenő emberek valójában provokátorok, mivel tudják, hogy ki fogják váltani a nemtetszését az ott levőknek, ami akár tettlegességig is fajulhat. 

Bencsik felidézi azt is, hogy korábban az volt a töretlen gyakorlat, hogy az ilyen embereket a rendőrség erővel kiemelte és megbüntette őket, mert megzavarták a rendet, de ez "azóta valahogy felpuhult". 

Majd Bencsik kicsit megenyhült és megengedte azt, hogy

az, hogy önmagában ellenvéleményt kifejt valahol valaki, nem biztos, hogy feltétlenül elitélendő.  

Példaként Göncz Árpád kifütyülését hozta. De mindig meg kell vizsgálni az adott szituációkat, hogy a nemtetszés kinyilvánítása pozitív cselekedet volt-e. Itt azonban nem erről van szó Bencsik szerint, mivel itt egy jelentéktelen számú és súlyú csoport ült rá egy nagy rendezvényre, és folyamatosan próbálta megzavarni azt. Erről az jutott eszébe, hogy két macskája időnként bolhás szokott lenni, ilyenkor állatorvoshoz viszi az állatokat, és egy csepptől egy időre megszabadulnak a bolháktól. 

"ahogy a természetben, az orvostudományban van mód kezelni ezt a problémát, hogy a nem kívánatos parazitáktól a gazdaállat megszabaduljon, úgy szerintem a társadalom életében is, ahogy korábban Rosdy Tamás esetében képes volt, ma is képesnek kéne lennie a rendnek és a törvénynek arra, hogy a parazitákat, akik nem önálló politikai véleményt fejtenek ki, hanem ráülnek egy rendezvényre, hogy ott balhét csináljanak, azt eltávolítsák. "

Rosdy Tamás még 2009-ben követelte Gyurcsány Ferenc távozását egy állami ünnepségen, elő is állították a rendőrök, de később felmentették. A hétfői adásban a fideszes revolverblog főszerkesztője, Huth Gergő megemlítette, hogy Rosdy Pál  csak egy táblával ment ki tüntetni, és ha Juhász Péter is ezt tette volna, senkit nem zavart volna.

De Bencsik nem ért egyet, szerinte érdemes kimondani, hogy 

"ahogy a bolha nem kívánatos a macskán, ugyanígy egy politikai rendezvényen nem kívánatosak az ellenvélemények."

A teljes adás Youtube-on nézhető meg, a hivatkozott rész hatperc körül kezdődik:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.