Bencsik András kitart amellett, hogy a 266 ezer aláíró hazaáruló

POLITIKA
2017 február 23., 18:09
comments 729

Nem csitul a kormánypárti médiaszereplők, az olimpiai álom vége miatti, trianoni hangulatú gyásza. Most, úgy tűnik, Bencsik András volt kommunista újságíró mutatta meg újra, hogy még nem igazán érti ezt a demokrácia nevű izét.

Talán semmi sem tett olyan jó szolgálatot a Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási aláírásgyűjtésének, mint amikor Bencsik András Békemenet-alapító azt mondta: aki aláír az olimpiai népszavazásért, az hazaárulást követ el.

Bencsik András beszél, mögötte Csizmadia László a CÖF 2015. őszi rendezvényén.
photo_camera Fotó: Botos Tamás

Az elegendő aláírásnál végül sokkal többet, 266 ezer aláírást gyűjtöttek össze, hogy legyen népszavazás az olimpiáról. Orbán az ígérete ellenére inkább népszavazás nélkül visszavonatja a pályázatot.

Bár Lázár János olimpiai logikája szerint az Alaptörvény mögött sincs nemzeti egység, Bencsik szerint mégsem arról van szó, hogy a Fidesz pártpolitikai érdekből, mindenféle demokratikus vita nélkül levezényelte, majd ejtette az olimpiai ügyet. Bencsik ugyanis kitart amellett, hogy 266 ezer ember elárulta Magyarországot:

Ennek is lehet még hatása, ha mégis lesz népszavazás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.