Bencsik András kitart amellett, hogy a 266 ezer aláíró hazaáruló

POLITIKA
2017 február 23., 18:09
comments 737

Nem csitul a kormánypárti médiaszereplők, az olimpiai álom vége miatti, trianoni hangulatú gyásza. Most, úgy tűnik, Bencsik András volt kommunista újságíró mutatta meg újra, hogy még nem igazán érti ezt a demokrácia nevű izét.

Talán semmi sem tett olyan jó szolgálatot a Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási aláírásgyűjtésének, mint amikor Bencsik András Békemenet-alapító azt mondta: aki aláír az olimpiai népszavazásért, az hazaárulást követ el.

photo_camera Fotó: Botos Tamás

Az elegendő aláírásnál végül sokkal többet, 266 ezer aláírást gyűjtöttek össze, hogy legyen népszavazás az olimpiáról. Orbán az ígérete ellenére inkább népszavazás nélkül visszavonatja a pályázatot.

Bár Lázár János olimpiai logikája szerint az Alaptörvény mögött sincs nemzeti egység, Bencsik szerint mégsem arról van szó, hogy a Fidesz pártpolitikai érdekből, mindenféle demokratikus vita nélkül levezényelte, majd ejtette az olimpiai ügyet. Bencsik ugyanis kitart amellett, hogy 266 ezer ember elárulta Magyarországot:

Ennek is lehet még hatása, ha mégis lesz népszavazás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt