Trianoni hangulatban gyászolja az olimpiát a kormánypárti sajtó

sport
2017 február 23., 06:40

A Momentum nevű szervezetnek eszébe jutott, hogy esetleg meg kellene kérdezni a budapestieket is arról, akarnak-e 2024-ben olimpiát Budapestre. 

Így gondolta ez az a 266 151 budapesti is, akik szerint érdemes lenne népszavazáson eldönteni, hogy elköltsünk-e több ezer milliárd forintnyi közpénzt az eseményre. Ezen a kormány úgy megsértődött, hogy tegnap este bejelentette: lemond a 2024-es olimpia megrendezéséről, és javasolja a pályázat visszavonását. 

Ma megjelentek a napilapok. 

„Volt egy álmunk”

- siránkozik Orbán Viktor kedvenc lapja, a Nemzeti Sport. 

„A baloldal ismét elárulta a nemzetet”

- igyekszik az ellenzékre kenni az egészet a kormánypárti Magyar Hírlap. 

„Az ellenzék széttörte olimpiai álmainkat”

 - igyekszik az ellenzékre kenni az egészet a kormánypárti Magyar Idők.   

Még egyszer: annyi történt, hogy a Momentum kezdeményezett egy népszavazást az olimpia megrendezéséről, a kormány pedig ettől úgy beszart, hogy lemondta az olimpiát anélkül, hogy a népszavazást egyáltalán kiírták volna. 

Ha ez nem nemzetárulás, akkor semmi nem az. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.