Lázár olimpiai logikája szerint az Alaptörvény mögött sincs nemzeti egység

POLITIKA
2017 február 23., 12:56
comments 139

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón beszélt a magyar olimpiai pályázat visszavonásáról. Azt mondta, hogy a kormányülésen hosszan tárgyalta a kormány az olimpiai pályázat ügyét, majd Orbán Viktor miniszterelnök egyeztetett Tarlós Istvánnal és Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

Lázár szerint a pályázat visszavonásának oka, hogy megszűnt az olimpia mögötti nemzeti egység.

„A nemzeti egység elképzelhetetlen baloldali pártok nélkül, ha ők nem támogatják az ügyet, akkor nincsen nemzeti egység”

- érvelt Lázár. Így pedig a miniszter szerint az ország nem indulhat eséllyel az olimpiai pályázaton.

Lázár szerint tehát az olimpiai pályázat bukása lényegében a baloldali pártok hibája, hiszen ők hátráltak ki a nemzeti egységből, és annak ellenére kampányoltak az olimpiai népszavazás mellett, hogy korábban támogatták a pályázat benyújtását.

A miniszter azt mondta, hogy kormány az olimpia ügyét ezzel lezártnak tekinti. Felkérték Szabó Tünde sportállamtitkárt, hogy készítsen egy előterjesztést arról, hogy az olimpiához tervezett sportügyi beruházások közül melyik hogyan áll, és melyiket kell befejezni vagy tovább folytatni a magyar sport érdekében.

Arról sajnos nem beszélt a miniszter, hogy a kormány miért nem azt tekinti nemzeti egységnek, amiben a magyar választók akarata is benne van, és arról sem, hogy az utóbbi hét évben miért beszélt a Fidesz nemzeti egységről egy rakás olyan ügyben is, amit a baloldali pártok nem támogattak. A baloldali pártok nem támogatták például az új alkotmányt, és annak legtöbb módosítását sem, tehát

Lázár logikája szerint a fideszes Alaptörvény mögött sem áll nemzeti egység.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt