Orbán három hete azt ígérte, ha akarnak, akkor az emberek dönteni is fognak az olimpiáról, erre most csendben visszavonja a pályázatot

POLITIKA
2017 február 23., 15:39
comments 203

A miniszterelnök január 30-án, a szegedi sajtótájékoztatóján tőmondatokban ugyan, de válaszolt az olimpiai elleni népszavazásról szóló kérdésekre. Mint mondta, a népszavazásról csak az aláírásgyűjtés után fog nyilatkozni, de „a kormány tudomásul veszi, hogy olyan formában hozza meg a döntést, amilyen formában az emberek ezt akarják”. Szó szerint úgy fogalmazott:

„Ha az emberek akarnak dönteni róla, akkor majd dönteni is fognak.”

Ehhez képest szerda este a köztévé M1-es csatornája azt jelentette be, hogy a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép a budapesti olimpiai pályázattól, mert „a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak”.

A Momentum Mozgalom erre azt mondta, a kormány gyáván megfutamodott, és jobb lett volna, ha az emberek szavazhattak volna egy kormányzati gigaberuházásról.

Igaz, Orbán Viktor 2008-ban, még ellenzéki politikusként is szép szavakkal kommunikált, de a kormányzása egészen mást hozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt