Orbán három hete azt ígérte, ha akarnak, akkor az emberek dönteni is fognak az olimpiáról, erre most csendben visszavonja a pályázatot

POLITIKA
2017 február 23., 15:39

A miniszterelnök január 30-án, a szegedi sajtótájékoztatóján tőmondatokban ugyan, de válaszolt az olimpiai elleni népszavazásról szóló kérdésekre. Mint mondta, a népszavazásról csak az aláírásgyűjtés után fog nyilatkozni, de „a kormány tudomásul veszi, hogy olyan formában hozza meg a döntést, amilyen formában az emberek ezt akarják”. Szó szerint úgy fogalmazott:

„Ha az emberek akarnak dönteni róla, akkor majd dönteni is fognak.”

link Forrás

Ehhez képest szerda este a köztévé M1-es csatornája azt jelentette be, hogy a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép a budapesti olimpiai pályázattól, mert „a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak”.

A Momentum Mozgalom erre azt mondta, a kormány gyáván megfutamodott, és jobb lett volna, ha az emberek szavazhattak volna egy kormányzati gigaberuházásról.

Igaz, Orbán Viktor 2008-ban, még ellenzéki politikusként is szép szavakkal kommunikált, de a kormányzása egészen mást hozott.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.