Soha senki nem beszélt olyan keményen a nép akaratát kifejező népszavazásról, mint Orbán Viktor 2008-ban

2017 február 23., csütörtök 10:30
180

„Miniszterelnökként szembejön velem a nép, és azt mondja, hogy nono, kedves barátom, ez nem fog menni. Ne hazudj, beszélj érthetően, ne rekeszd ki a társadalmat a kormánydöntésekből, és légy szíves a szociális biztonságunkat ne emészd fel a mániáid érdekében."

Ezt mondta Orbán Viktor ellenzéki politikus 2008-ban, amikor a Fidesz kezdeményezésére kiírt, háromigenesként elhíresült népszavazáson a választók megszavazták a vizitdíj, a képzési hozzájárulás és a kórházi napidíj eltörlését. 

Itt látható ugyanez hosszabb változatban, a lényeg 19:50-től:

Orbán Viktorral az elmúlt egy év (esztendő) alatt kétszer is jött volna szembe a nép népszavazás formájában: a vasárnapi boltbezárás eltörléséről kezdeményezett népszavazást a kormány azzal előzte meg, hogy inkább eltörölte a vasárnapi boltbezárást, amihez addig foggal-körömmel-kopaszokkal ragaszkodott, másodszor pedig ugyanilyen okokból inkább lemondott a 2024-es olimpia megrendezéséről, amire már eddig is súlyos tízmilliárdokat költött, mint hogy szembesülnie kelljen a szembejövő néppel.
 

Ja, és kiírt egy kamu népszavazást a kvótákról, ami meg érvénytelen lett.

Orbán Viktorról, a népszavazásról és a bohócsipkáról itt írtunk részletesen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt