Soha senki nem beszélt olyan keményen a nép akaratát kifejező népszavazásról, mint Orbán Viktor 2008-ban

POLITIKA
2017 február 23., 10:30
comments 180

„Miniszterelnökként szembejön velem a nép, és azt mondja, hogy nono, kedves barátom, ez nem fog menni. Ne hazudj, beszélj érthetően, ne rekeszd ki a társadalmat a kormánydöntésekből, és légy szíves a szociális biztonságunkat ne emészd fel a mániáid érdekében."

Ezt mondta Orbán Viktor ellenzéki politikus 2008-ban, amikor a Fidesz kezdeményezésére kiírt, háromigenesként elhíresült népszavazáson a választók megszavazták a vizitdíj, a képzési hozzájárulás és a kórházi napidíj eltörlését. 

link Forrás

Itt látható ugyanez hosszabb változatban, a lényeg 19:50-től:

link Forrás

Orbán Viktorral az elmúlt egy év (esztendő) alatt kétszer is jött volna szembe a nép népszavazás formájában: a vasárnapi boltbezárás eltörléséről kezdeményezett népszavazást a kormány azzal előzte meg, hogy inkább eltörölte a vasárnapi boltbezárást, amihez addig foggal-körömmel-kopaszokkal ragaszkodott, másodszor pedig ugyanilyen okokból inkább lemondott a 2024-es olimpia megrendezéséről, amire már eddig is súlyos tízmilliárdokat költött, mint hogy szembesülnie kelljen a szembejövő néppel.
 

Ja, és kiírt egy kamu népszavazást a kvótákról, ami meg érvénytelen lett.

Orbán Viktorról, a népszavazásról és a bohócsipkáról itt írtunk részletesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.