A Fidesz szerint Magyarország legnagyobb gondja 2017-ben az, hogy az emberi jogokat szélsőségesen védő civilek támadják a kormányt, és hogy a Heineken el akarta nyomni a Csíki Sört

POLITIKA
2017 március 22., 11:15
comments 212

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója

Szélsőséges támadás Magyarország ellen

címmel hívott össze sajtótájékoztatót a párt Lendvay utcai székházába. Egy ilyen című sajtótájékoztatót pedig bűn lenne kihagyni, ezért Bede Márton el is ment rá.

Kiderült, hogy a Fidesz szélsőséges támadás alatt

az emberi jogokkal foglalkozó civilszervezetek szélsőséges támadását érti.

A kommunikációs igazgató szerint az emberi jogi fundamentalisták, több irányból is támadják Magyarországot. Két ügyet emelt ki:

  • hogy a Magyar Helsinki Bizottság segített két bangladesi migránsnak, akiket a szerb határon a tranzitzónából visszaküldtek Szerbiába a magyar hatóságok. A bangladesiek pert nyertek a magyar állam ellen a Strasbourgi Bíróságon.
  • A másik ügy pedig az, hogy Hidvéghi szerint az Amnesty International levélben panaszkodott több nemzetközi szervezetnek is arról, hogy a magyar kormány nem tartja tiszteletben a migránsok jogait.

A Fidesz szerint ezek a „sorosista, szélsőséges emberi jogi fundamentalista szervezetek” azt állítják, hogy a kormány nem tiszteli a migránsok jogait, de az igazság az, hogy ezek a szerveztek nem tisztelik a magyar emberek jogait. A Fidesz ezért kéri is a kormányt, hogy ne hátráljon meg ezekkel a félelmetes ellenfelekkel szemben, és nyújtson be fellebbezést a bangladesieknek kedvező ítélet ellen. Ez az ítélet egyébként Hidvéghi szerint egyenesen szürreális, abszurd és komikus lenne, ha nem ilyen komoly ügyben született volna. Hidvéghi arról is beszélt, hogy ezeket a támadásokat a sorosista szervezetek pénzért csinálják, mert őket azért fizetik, hogy a magyar kormány támadják.

A magyar kormánypárt főkommunikátora hozzátette azt is, hogy a britek pont az ilyen emberi jogi fundamentalista támadások miatt döntöttek úgy, hogy kilépnek az Európai Unióból. Ez egyébként egészen konkrét hazugság.

A kommunikációs igazgató válaszolt néhány kérdésre is, például arra, hogy a Népszabadság bezárásakor miért tagadta egy emberként a Fidesz azt, hogy a kiadó felvásárlója, az Opimus mögött Európa legsikeresebb embere, Mészáros Lőrinc áll. Hidvéghi erre azt mondta, hogy a lap bezárásakor ezt még tényleg nem lehetett tudni. Amúgy meg szerinte nem szabad senkit sem kizárni a médiatulajdonosok köréből, Mészáros Lőrincet sem lehet csak azért hátrányosan megkülönböztetni, mert a miniszterelnök barátja.

Felmerült a Heineken is, amiről Hidvéghi azt mondta:

„Magyarországon senki nem élhet vissza a hatalmával, még a Heineken sem.”

A Fidesz például annyira nem akar visszaélni a hatalmával, hogy épp most terjesztettek be egy törvénytervezetet, amivel lekaparnák a vörös csillagot egy holland sör logójáról. Hidvéghi szerint ezt a bánásmódot igenis megérdemli a Heineken, ugyanis vissza akartak élni a hatalmukkal a Csíki Sörrel szemben. Igaz, a kommunikációs igazgató szerint is bonyolult ezt a kérdést törvényben szabályozni, ezért hónapokig is eltarthat ez a vita.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt