Állami média az Indexről: „amerikai érdekeket magyar adófizetői pénzekből is kiszolgáló oligarchaportál”

POLITIKA
2017 március 22., 18:21
comments 552

„Az amerikai érdekeket magyar adófizetői pénzekből (lásd 2015-ös index.hu állami reklámköltések, és Olimpiai bannerek) is kiszolgáló oligarchaportálok vádjaira a Közmédia nem kíván reagálni.

Ugyan többször is kísérletet tettünk rá, de a nyíltan amerikai érdekeket szolgáló oligarchaportálok a Közmédiával kapcsolatban egyszer sem voltak nyitottak az igazság minden részletének kibontására, ezért a magunk részéről a légből kapott, bizonyítatlan értesüléseikkel sem kívánunk semmit sem kezdeni.

Tisztelettel,

MTVA Sajtóosztály”

írta a nyugat.hu-nak az állami média összefogó cége, az MTVA. A nyugat.hu arra kérdezett rá az Indexen tegnap megjelent hírszerzős interjú nyomán, hogy hogyan kezelik az orosz befolyást a közmédiában. Az oldal kérdéseiben utalt rá, hogy az állami híradókban rendszeresen átvesznek cikkeket olyan orosz propagandaoldalakról, mint az RT vagy a Sputnik, vagy szerepeltetnek olyan szakértőket, mint Sógor Dániel.

Az MTVA erre válaszul írta azt az Indexről, hogy „nyíltan amerikai érdekeket kiszolgáló oligarchaportál”. (Index.hu tulajdonosa a cégiratok szerint Spéder Zoltán, akit a mostani helyzetben, miután a legtöbb pozíciójából kipöckölték a miniszterelnökhöz közeli körök, már nehezen lehetne oligarchának nevezni.)

Orbán Viktor nemrég azt mondta az Index – pontosabban az Eurológus – újságírójának, hogy „mondja meg tulajdonosának is”, senkire nem tartozik, hogy a családtagjainak hogyan segít pénzügyileg Mészáros Lőrinc.

Különösen elegáns, hogy az évente százmilliárdot súroló költséggel működő, viszont ebből a pénzből az országnak semmit nem használó, ám sokat ártó MTVA-nak az szúrja a szemét, hogy az Indexen vannak állami hirdetések is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.