Az Iszlám Állam állásai helyett egy iskolát lőttek ki a koalíciós erők Szíriában

külföld
2017 március 22., 11:23
comments 40

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja jelentette szerdán, hogy 

legkevesebb 33 civil halt meg, mikor az Iszlám Állam állásait támadó koalíciós légierő egy gépe kilőtt egy iskolát az észak-szíriai Rakka tartományban.

Az iskolaépületben Rakka, Aleppó, illetve Homsz tartományból elmenekült civileket szállásolták el. Az OSDH szerint a keddi támadást ketten élték túl a romok alatt. A szervezet szerint a támadó harci repülőgépek típusából, érkezési irányukból és az épületre kilőtt rakéták típusából megállapítható, hogy a koalíciós erők lőtték ki az iskolát,ami az Iszlám Állam kezén lévő el-Manszúra várostól délre található.

A nemzetközi koalíció március elején elismerte, hogy 2014 óta legalább 220 civil halálát okozta Irakban és Szíriában az Iszlám Állam elleni küzdelemben. Az OSDH szerint azonban csak március 8. óta, a mostani támadást is beleszámítva, már 116 civilt öltek meg a koalíciós erők. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.