Észak-Korea ismét rakétakilövéssel próbálkozott

külföld
2017 március 22., 04:05

Elsőkén a japán Kyodo hírügynökség számolt be kormányzati forrásokra hivatkozva arról, hogy Észak-Korea ismét rakétákat próbált kilőni, de a kísérlet valószínűleg kudarcot vallott. A beszámoló szerint a kísérletet az ország keleti részén felvő Vonszanban hajthatta végre diktatúra hadserege. Japán után nem sokkal Dél-Korea és az Egyesült Államok védelmi minisztériuma is arról tájékoztatott, hogy a vonszani légi támaszpontról próbáltak kilőni egy rakétát, ami  pár másodperccel az indítás után felrobbant.

AFP PHOTO / KCNA / KCNA
photo_camera AFP PHOTO / KCNA / KCNA

Pár hete Phenjan négy rakétát lőtt ki, amelyek közül három Japán közelében a tengerbe csapódott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.