Kilencmilliárdért építik az új országgyűlési irodaházat a Kossuth térre

Budapest
2017 március 22., 6:48
comments 10

A Magyar Közlönyben megjelent a kormányhatározat szerint nem sajnálják a pénzt a Kossuth térre, a volt MTESZ-székház helyére épülő új országgyűlési irodaházra, írja a Napi.hu. Az épület Hültl Dezső 1928-ban tervezett homlokzatát kapja, míg mögé egy modern irodaházat húznak fel

9 milliárdért. 

photo_camera MTI Fotó: Balogh Zoltán

A projektet a Napi.hu szerint a biztonsági elemeken túl az is drágítja, hogy az irodaház és a Parlament közé földalatti folyosót építenek. Az indoklás szerint az alagút

"mindenekelőtt azt a célt szolgálja, hogy a beléptetés és biztonsági ellenőrzés pontját az Országház falától minél távolabb toljuk."

Illetve a folyosó nagyban 

"megkönnyítené az Országgyűlés Hivatalának munkáját, a képviselők és a háttérmunkát végző apparátus együttműködését is, ugyanis ha nem lenne zárt folyosó, akkor a két épület között csak úgy lehetne átjárni, hogy állandóan újra és újra át kellene esni a ki- és beléptetésen, a biztonsági ellenőrzésen." 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt