Kritizálni merészelte a szövetségi kapitány Mészáros Lőrinc lovardáját, erre a fideszes államtitkár úgy leszúrta, mint a pengős malacot

2017 március 22., szerda 8:28
260

„Arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát”

– mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium fideszes államtitkára a fogathajtók szövetségi kapitányának, ifj. Bozsik Józsefnek egy januári telefonbeszélgetésben, aminek átirata most került nyilvánosságra. 

Bozsik bűne az volt, hogy a Jobbikhoz köthető N1 televízióban kritizálni merészelte azt a kiemelt kormányberuházás keretében felépített szilvásváradi lovasközpontot, aminek kivitelezését Mészáros Lőrinc cége végezte. Bozsik az interjúban elmondta: a fűthetetlen lovas csarnokban vacogott a közönség, vacogtak a lovak, és az elvileg felszakíthatatlan talaj darabokban szakadt fel a bemutató alatt. 

Na, ezt nem kellett volna. 

Miután nyilatkozott, Bozsik még felhívta Czerván államtitkárt, aki a beszélgetésben gyakorlatilag megfenyegette, és olyanokat mondott neki, hogy 

„Én politikus vagyok, én csak azt láttam, hogy egy olyan dologról nyilatkoztál negatívan ellenzéki médiában, ami kiemelt kormányberuházás. Ennyi.”

A Hvg szembesítette az államtitkárt a beszélgetéssel, amit Bozsikkal folytatott. Czerván, aki szerint a Bozsik által adott interjú „kurva rosszul sült el”, és „remélem, hogy nem sokan látták”, először tagadta, hogy egyáltalán látta volna az N1 riportját, aztán a Hvg megmutatta neki a hangfelvételt. A többi történelem:

Slusszpoén: ifj. Bozsik József már nem a fogathajtók szövetségi kapitánya. 

(Hvg online)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt