Még egy állást vesztett, már csak két Pallas-alapítványos munkahelye van Matolcsy barátnőjének

politika
2017 március 22., 05:33
comments 127

A 24.hu tudta meg, hogy miután elvesztette Matolcsy György barátnője, Vajda Zita tavaly november a Vízház Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatósági tagságát, megszűnt az igazgató-helyettesi posztja is az egyik jegybanki alapítványnál. 

Vajda ősz elején még négy munkahellyel rendelkezett: 

  • a PADI jegybanki alapítvány kuratórium tagja volt. Valószínűleg havi bruttó 555 ezerért. 
  • A PADI cégének, a Vízháznak igazgatósági tagja volt. Nem tudni, hogy mennyit keresett. 
  • Egy másik jegybanki alapítvány, a PAGEO kutatóintézeténél India-kutatóként havi bruttó 600 ezer forintot kapott.
  • Ugyanitt a PAGEO igazgatóhelyettese is volt, szintén havi bruttó 600 ezerért.

Matolcsy barátnője jelenleg csak az India kutatásért kap pénzt, az alapítványokon belüli tisztségek betöltéséért már nem fizetnek a Pallas szervezetek. A 24.hu meg szerette volna nézni, hogy milyen kutatásokat, tanulmányokat publikált Vajda havi nettó 399 ezer forintért, 

de a PAGEO kutatóintézetének kiadványaiban nem jelent meg tőle semmi, a honlap is csak az az egy olvasható, ami már tavaly ősszel is elérhető volt: egy kollégájával közösen jegyzett Mumbai-t elemző tanulmány utolsó fejezete.

A lap szerint Vajda Zita jelenleg a Pécsi Tudományegyetem jegybank által támogatott doktori iskolájában tanul. Témája az ázsiai-magyar kapcsolatok, várhatóan jövőre végez. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.