Megszűnik Vajda Zita egyik állása

politika
2016 november 14., 14:51
comments 154

Létszámot csökkentenek a jegybanki alapítványok által tulajdonolt cégek vezetőségében, lesz olyan vállalkozás is, ahol megszűnnek a felügyelőbizottságok is.

Az egyik megszűnő álláshely éppen Matolcsy György jegybankelnök barátnőjéé, Vajda Zitáé. Ő eddig Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által tulajdonolt Vízház Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatósági tagja volt, de a Vízház Ingatlanfejlesztő Igazgatósága kisebb lesz.

Aggódni nem kell, Vajda Zitának ugyanis van ezen kívül is van legalább 3 vezetőségi pozíciója az alapítványok cégeiben és kap fizetést a jegybankból is. Nem is keveset, az 1300 alkalmazottat foglalkoztató MNB-ben a legjobban fizetett 116 személy közül csak 33-nak volt magasabb a bére, mint Vajdának, pedig nem vezetett önálló osztályt.(Figyelő, Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.