Szijjártó: Magyarország közös sikertörténetet akar az Egyesült Államokkal

külföld
2017 március 22., 6:09
comments 87

Kedden avatta fel a washingtoni magyar nagykövetség új épületét Szijjártó Péter külügyminiszter. Beszédében kiemelte, hogy egy új nagykövetségi épület megnyitásával mindig valami új is elkezdődik, hasonlóan ahhoz, hogy nem messze a Fehér Házban is "valami új kezdődött el, amely mély változásokat eredményez." Ezeknek a változásoknak a magyar kormány nagyon örül, tette hozzá Szijjártó. Szerinte Magyarország várakozással tekint az új típusú magyar-amerikai együttműködés elé, és kijelentette: nem túlzás azt állítani, hogy új világrend van kialakulóban, és ez így van még akkor is, ha ezt nem övezi egyetértés. Nagy figyelemmel követik az amerikai fejleményeket, Donald Trump elnök döntéseit, mondta. 

"Magyarország szurkol azért, hogy az elnök sikeres legyen, Amerikát biztonságossá és nagyszerű hellyé tegye, hiszen ezzel biztonságosabb és nagyszerűbb lesz az egész világ is,"

fogalmazott Szijjártó. Méltatta az elnök dzsihadisták elleni harcát, amit Magyarország is támogat. A külügyminiszter közölte, hogy szerdai tanácskozásán a washingtoni külügyminisztériumban javaslatot terjeszt elő, amely Magyarország iraki jelenlétének növelését szorgalmazza. 

"Közös sikertörténetet akarunk felépíteni az Egyesült Államokkal, tegyük ismét naggyá az amerikai-magyar kapcsolatokat," 

zárta beszédét Szijjártó Péter. (MTI)
 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt