A szentenderei önkormányzat kiszedte a Kétfarkú Kutyapárt által két hete ültetett fákat

„A szentendrei önkormányzat megbolondult. Ültettünk két hete fákat, erre ezek az idióták épp kiszedik őket, és pontosan ugyanolyanokat ültetnek helyettük”

- írta a Facebookon csütörtökön délben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt:

Az egyre komolyodó viccpárt két hete a 11-es főút mellett ültetett 11 fát, amiket a szentendrei önkormányzat most kiszedett.

Az önkormányzat még szerda este adott ki egy „Költöznek a fák” című közleményt, amiben arról írtak, hogy a kisméretű fák áttelepítésére azért van szükség, mert azok telepítése nem felelt meg a közterületi fatelepítés szabályainak.

Szerintük a közterületi fás növények telepítését külön kialakított fatelepítési koncepció szerint, szakemberek tervei és jóváhagyása alapján végzik. A megfelelő előkészítés és kivitelezés egyaránt fontos része a feladatnak, hiszen a növény fiziológiai szükségletének pontos ismerete mellett a területi adottságok figyelembevétele is elengedhetetlen.

Az önkormányzat ígérete szerint az áttelepített fákat a püspökmajori lakótelepen működő közösségi kert közelébe ültetik el. És „a városvezetés számára is rendkívül fontos a város zöld felületeinek védelme”.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.