Kovács Zoltán és Gulyás Gergely is nyilatkozott az orosz állami propaganda Sorost „leleplező” riportjában

2017 március 23., csütörtök 17:55
169

A hvg.hu írta meg, hogy a Rosszija 1 orosz állami propagandacsatorna „a színes forradalmak szponzorának”, Soros Györgynek a befolyásolási kísérleteiről készített „tényfeltáró” riportot, amiben a volt szovjet befolyási övezetben elterjedt Soros-ellenesség okait kutatják. A riport Macedóniáról és Magyarországról szól:

Magyarországon, a magyar–szerb határon álló kerítésnél Toroczkai Lászlóval, Ásotthalom polgármesterével beszélgetnek, aki elárulja, hogy a határt illegálisan átlépőknél olyan dokumentumokat találtak, amikben Soros György által pénzelt civil szervezetek adnak tanácsokat a hatóságok félrevezetésére a menekültstátusz megszerzése érdekében, és egy nem megnevezett civil szervezet állítólag azt tanácsolja a menekülteknek, hogy vallják magukat fiatalkorúnak, így szabadon engedik őket.

A riportban beszélnek a civil szervezetek külföldi támogatásainak nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatról, de elhangzik, hogy „nem tervezik a külföldről pénzelt civil szervezetek betiltását”. Kovács Zoltán kormányszóvivő is nyilatkozik, szerinte nem kell újra feltalálni a demokrácia szabályait, a meglévő szabályok szerint kell működni. Mint mondja:

„Az antidemokratikus kormányellenes törekvéseknek, különösen az úgynevezett nem kormányzati szervezetek részéről, semmi közük az igazi demokráciához.”

Forrás: Rosszija 1

De Gulyás Gergely Fidesz-alelnök és parlamenti képviselő is megszólal a videóban: szerinte „Soros célja a neki nem tetsző kormányok meggyengítése”, ezért is fontos, hogy kiderüljön, milyen szervezeteket támogat Magyarországon.

Forrás: Rosszija 1

A videóban egyébként van egy már börleszkszerű jelenet is: a Soros György által alapított budapesti Közép-Európai Egyetemre (CEU) is bemennek, rejtett kamerával. A riporter suttogva beszél arról, hogy az épületet bekamerázták, és „kívülállókat nem engednek be”. Kiderül, hogy a CEU – ahol egyébként Kovács Zoltán kormányszóvivő is végzett – egy káderképző, ezt bizonyítja a CEU NGO Fair-t (CEU-s kiállítás civil szervezetekről) hirdető plakát is:

„Itt a karrierlehetőségeket vitatják meg a civil szervezeteknél!”

Sőt megszólal egy külföldi diák is, aki bevallja, hogy egyénileg részt vesznek emberi jogi tüntetéseken. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt