Kovács Zoltán és Gulyás Gergely is nyilatkozott az orosz állami propaganda Sorost „leleplező” riportjában

A hvg.hu írta meg, hogy a Rosszija 1 orosz állami propagandacsatorna „a színes forradalmak szponzorának”, Soros Györgynek a befolyásolási kísérleteiről készített „tényfeltáró” riportot, amiben a volt szovjet befolyási övezetben elterjedt Soros-ellenesség okait kutatják. A riport Macedóniáról és Magyarországról szól:

Magyarországon, a magyar–szerb határon álló kerítésnél Toroczkai Lászlóval, Ásotthalom polgármesterével beszélgetnek, aki elárulja, hogy a határt illegálisan átlépőknél olyan dokumentumokat találtak, amikben Soros György által pénzelt civil szervezetek adnak tanácsokat a hatóságok félrevezetésére a menekültstátusz megszerzése érdekében, és egy nem megnevezett civil szervezet állítólag azt tanácsolja a menekülteknek, hogy vallják magukat fiatalkorúnak, így szabadon engedik őket.

A riportban beszélnek a civil szervezetek külföldi támogatásainak nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatról, de elhangzik, hogy „nem tervezik a külföldről pénzelt civil szervezetek betiltását”. Kovács Zoltán kormányszóvivő is nyilatkozik, szerinte nem kell újra feltalálni a demokrácia szabályait, a meglévő szabályok szerint kell működni. Mint mondja:

„Az antidemokratikus kormányellenes törekvéseknek, különösen az úgynevezett nem kormányzati szervezetek részéről, semmi közük az igazi demokráciához.”

Forrás: Rosszija 1

De Gulyás Gergely Fidesz-alelnök és parlamenti képviselő is megszólal a videóban: szerinte „Soros célja a neki nem tetsző kormányok meggyengítése”, ezért is fontos, hogy kiderüljön, milyen szervezeteket támogat Magyarországon.

Forrás: Rosszija 1

A videóban egyébként van egy már börleszkszerű jelenet is: a Soros György által alapított budapesti Közép-Európai Egyetemre (CEU) is bemennek, rejtett kamerával. A riporter suttogva beszél arról, hogy az épületet bekamerázták, és „kívülállókat nem engednek be”. Kiderül, hogy a CEU – ahol egyébként Kovács Zoltán kormányszóvivő is végzett – egy káderképző, ezt bizonyítja a CEU NGO Fair-t (CEU-s kiállítás civil szervezetekről) hirdető plakát is:

„Itt a karrierlehetőségeket vitatják meg a civil szervezeteknél!”

Sőt megszólal egy külföldi diák is, aki bevallja, hogy egyénileg részt vesznek emberi jogi tüntetéseken. (hvg.hu)