Újra bebizonyosodott, hogy Parragh László nélkül egyszerűen lehetetlen Magyarországon testületet felállítani

gazdaság
2017 március 23., 14:05
comments 82

Az örökös iparikamara-elnök, Parragh László – akinek felesége a héten lett tagja az MNB Monetáris Tanácsának – újabb testületnek lett tagja, tovább erősítve a szabályt, hogy Magyarországon nincs olyan testület, bizottság vagy tanács, ahol ne lenne Parragh Lászlónak előre bérelt helye.

Ma délelőtt bemutatkozott a Nemzeti Versenyképességi Tanács, tagjai:

 • Bársony Farkas, az Amerikai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a GE ügyvezető igazgatója,
 • Csath Magdolna, a Szent István Egyetem emeritus professzora, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem magántanára,
 • Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke,
 • Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója,
 • Jánoskuti Levente, a McKinsey & Company budapesti irodavezetője,
 • Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója,
 • Parragh László, az MKIK elnöke,

továbbá:

 • Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Ezt a testületet egy tavalyi kormánydöntés szerint már tavaly október végéig el kellett volna indítani, de a jelek szerint mostanra sikerült.

Azt, hogy Parragh László is tag lesz, a 444 már tegnap megjósolta, pusztán logikai alapon. Arra viszont, hogy Csath Magdolna, egykori MIÉP-es képviselőjelölt mit keres egy versenyképességi tanácsban, senki nem tudja a választ.

photo_camera Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j) a kamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, balra Nagy János, Orbán titkára. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt