Egy év után véget ért a valóságshow, aminek a Skót-felföldön szenvedő szereplői most megtudták, hogy senki sem nézte őket

2017 március 23., csütörtök 17:24
107

A Skót-felföldön forgatott Eden című, társadalmi kísérletként beharangozott valóságshow szereplőinek sok dolgot kell megemészteniük: amíg ők a világtól távol önfenntartó módon, modern technológiai eszközök nélkül éltek (a tévéstáb négy tagjával), addig megtörtént a brexit, hatalomra jutott Donald Trump, sőt még a Leicester is végre valahára első lett a Premier League-ben. De ez mind semmi ahhoz képes, hogy még azt is fel kell dolgozniuk, hogy gyakorlatilag azonnal kikerültek a tévéadásból.

A Skót-felföld (Fotó: Garry Ridsdale / Robert Harding / AFP) Fotó: Garry Ridsdale

Egy évet húztak le egy 2,4 km2-es területen úgy, hogy a Channel 4 műsora a tavaly júliusi indulás után olyan rossz számokat hozott (1,7 millióról hamar 800 ezerre apadt a nézettsége), hogy augusztusban le is került a képernyőről. Csak négy rész ment le, a tavaly márciusi, áprilisi és májusi kalandjaikat láthatták a nézők, aztán már nem kerültek többet képernyőre. A kísérletet ennek ellenére végigvitték, bár az eredeti huszonhárom szereplőből a végére csak tízen maradtak, és nekik nem szóltak, hogy már senki sem nézi őket. Állítólag valamikor a jövőben be is fogják mutatni az idén márciusig eltelt eseményeket is. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt