Eltaknyolt a Kongresszusban Trump egészségbiztosítási reformja

2017 március 24., péntek 19:33
280

Donald Trump a kampányában megígérte, hogy eltörli a republikánus párt által nagyon nem szeretett, Obamacare-nek nevezett, Obama-féle egészségbiztosítási rendszert, aminek lényege, hogy a legszegényebbek kedvezményesen biztosíthatják magukat, így kevesebben esnek ki az egyébként főszabály szerint fizetős amerikai egészségügyi rendszerből.

A republikánus párt szerint ez a rendszer túl nagy fölösleges terhet jelent az államnak, ezért kell megváltoztatni.

Trump azonban a megválasztása óta nem nagyon tudott rájönni, hogyan kellene hozzányúlni a rendszerhez. Több sajtótájékoztatón is panaszkodott, hogy nagyon nehéz téma az egészségügy, sőt egyszer még azt is mondta, hogy senki nem gondolta volna, hogy ilyen nehéz terület.

Néhány hete végre sikerült kidolgozni egy javaslatot, amit az amerikai média el is kezdett Trumpcare-nek hívni. Ebben azonban a republikánus párt képviselői sem tudtak megegyezni, ugyanis voltak, akiknek túl gyenge volt az átalakítás, másoknak meg már túl sok. A republikánus képviselők az utóbbi hetekben a saját bőrülön tapasztalhatták meg, mennyire nehéz téma az egészségügy, mikor a közmeghallgatásaikon mérges amerikaiak százai kérték számon őket, miért akarják elvenni tőlük az egészségbiztosítást.

A Trumpcare pénteken hivatalosan is elesett a Kongresszusban, ugyanis a képviselők közül még a republikánusok sem álltak igazán mögé. A javaslatot ezért vissza kellett vonni. A lapok szerint maga Trump is kérte, a visszavonást, hogy még szavazni se kelljen a javaslatról. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt