Nem emelkedik a pincérek fizetése az áfacsökkentés hatására sem

PÉNZ
2017 március 25., 8:51
comments 82

Hiába lépett érvénybe januártól kisebb áfakulcs a vendéglátásban, nem lesz több a pincérek bére, ami így is az átlagbérek alatt van, írja a Népszava. 

Év elején 27 százalékról 18 százalékra csökkent az áfa, kivéve a munkahelyi vendéglátás forgalmi adóját. A KSH adatai szerint az egy évvel ezelőttihez képest a kereskedelmi vendéglátás forgalma 2 százalékkal csökkent, de a munkahelyi vendéglátásé 12 százalékkal nőtt, a forgalom 10 milliárd forintot is meghaladja. 

A forgalom nagyobb részét a kereskedelmi vendéglátóhelyek adják, kisebbiket a munkahelyi vendéglátás, ami azért van, mert a kb. 50 ezer vendéglátóhelyből csak hatezer a munkahelyi étkezőhely, más néven menza.

Vajon mit szólnak ehhez a Kiégett vendéglátósok?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt