Hollandiában a földre is kivetítik a közlekedési jelzéseket azoknak, akik képtelenek felnézni a telefonjukból

Mivel a hollandiai Bodegravenben belátták, hogy az emberek egy része még az utcán járva sem képes felnézni a telefonja kijelzőjéről, ezért úgy döntöttek, a járdára is kivetítik jelzéseket, hátha így a mobilfüggők is észreveszik, mikor kell megállni.

A jádák kövezetébe beépített LED-világítást összehangolták a közlekedési lámpákkal, így a földön is látszik, mikor nem lehet átmenni. A földre fektetett közlekedési lámpát kifejlesztő cég még csak egy kereszteződésnél kísérletezik a megoldással, de az értékesítőik abban bíznak, hogy az más városokban is elterjed. Hágában rendszeresen előfordul, hogy a villamosvezetőknek vészfékezniük kell, mert a gyalogosok a forgalom helyett a telefonjukra figyelnek. 

Ugyanakkor a Holland Közlekedésbiztonsági Szövetség szóvivője szerint a földre fektetett jelzés nem a legjobb megoldás, mert még inkább arra ösztönzi az embereket, hogy a telefonjukat bámulják, miközben a közlekedésre kellene figyelniük. (Quartz/Weforum)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.