Trump kinyomtatott egy 370 milliárdos számlát Merkelnek az elmaradt NATO-befizetések miatt

külföld
2017 március 26., 18:29
comments 264

Kiderült, hogy mégsem az elmaradt kézfogás volt a legkellemetlenebb része Merkel és Trump találkozójának. Az amerikai elnök ugyanis kinyomtatott a német kancellárnak egy 374 milliárd dollárról szóló számlát, mert szerinte Németország az elmúlt 12 évben ennyi NATO-befizetéssel maradt el. 

Trump a számlát a négyszemközti tárgyalásuk alatt húzta elő. A Times szerint az egyik német kormánytag felháborítónak nevezte Trump húzását, majd hozzátette, hogy Merkel nem fog reagálni a hasonló fenyegetésekre.

A találkozójuk után Trump pont arról írt a Twitterén, hogy Németország hatalmas összeggel tartozik a NATO-nak és az Egyesült Államoknak azért a védelemért, amit kap. Erre reagálva a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen azt mondta, nem vezet számlát a NATO a tagállamok tartozásairól. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.