Bojko Boriszov nyert Bulgáriában

külföld
2017 március 27., 06:30
comments 16

Az eddig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt nyerte meg Bulgáriában az előrehozott választásokat – erősítette meg a választási bizottság a leadott szavazatok 90 százalékos feldolgozottsága alapján. A GERB a vasárnapi választáson a szavazatok 32,6 százalékát szerezte meg, míg a második helyen az ellenzéki Bulgáriai Szocialista Párt (BSZP) végzett, 26,8 százalékkal.

Fotó: Michal Cizek / AFP
photo_camera Fotó: Michal Cizek / AFP

A parlamentbe jutáshoz szükséges 4 százalékos küszöböt a választási bizottság adatai szerint még három párt lépte át: az Egyesült Hazafiak nevű nacionalista pártszövetség a szavazatok 9,2 százalékát, a török kisebbség pártja, a Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért (DPSz) a 8,9 százalékát, míg az Akarat (Volja) nevű új populista párt a voksok 4,11 százalékát kapta meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.