Gurulhatnak a milliárdok: aláírták a szerződés az új Puskás Stadion tervezőjével és kivitelezőjével

Budapest
2017 március 27., 16:30
comments 93

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közleménye büszkén jelenti, hogy 

hétfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.

Mivel a közbeszerzési eljárást senki sem támadta meg, nettó 142,85 milliárd forintotért épülhet az új aréna, ami a közlemény szerint így 

"színtisztán hazai projekt", 

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, 67 ezer férőhelyes új Puskás Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie. A magyar állam képviseletében eljáró beruházó rendkívül szigorú szerződéses feltételeket írt elő a kivitelező számára: késés esetén naponta 142 millió forint kötbért kell fizetnie, továbbá a határidő betartására és a megfelelő minőség biztosítékaként a szerződéskötéskor az állam által egyoldalúan készpénzre váltható 32 milliárd forintos bankgaranciát is köteles adnia. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.