Ki hitte volna: kamu volt Trump 374 milliárd dolláros NATO számlája Merkelnek

külföld
2017 március 27., 15:14
comments 113

A hétvégén terjedt el a pletyka, ami szerint a Angela Merkelt Donald Trump egy 374 milliárd dollár szóló számlával lepte meg a washingtoni tárgyalásán. Az amerikai elnök szerint Németország az elmúlt 12 évben ennyi NATO-befizetéssel maradt el. Trump a kancellár folytatott megbeszélés utáni nap twittelt is a németek hatalmas adósságáról. 

AFP PHOTO / SAUL LOEB
photo_camera AFP PHOTO / SAUL LOEB

A kellemetlen esetet a német kormányszóvivő tisztázta hétfőn Berlinben: Steffen Seibert szerint a német kancellár nem kapott semmiféle számlát Donald Trump amerikai elnöktől washingtoni megbeszélésükön, az állítólagos számláról szóló sajtóhírek tévesek. A szóvivő emlékeztetett, hogy a NATO nem ismeri a tartozásokat nyilvántartó számla intézményét, így nem is adhatott Trump egy konkrét összegről szóló számlát Merkelnek. 

A német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen közölte, hogy Németország védelmi költségvetése az idén 37,004 milliárd euró, ami ugyan csaknem 8 százalékos növekedés a 2016-os 34,287 milliárd euróhoz képest.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.