Az Origo volt újságírója szerint "idővel a Techbázist is elérte a sokszor felfoghatatlan módon túltolt, értelmetlen szervilizmus"

Média
2017 március 27., 15:59

A sportrovatos Mártha Bence után egy újabb, az Origótól távozó újságíró számolt be a kormányzati kézi vezérlésre kapcsolt médiában tapasztalható állapotokról. A Techbázis rovattól felálló Birkás Péter arról ír Facebook-posztjában, hogy egy darabig azzal nyugtatta magát, hogy nem lesz ez olyan rossz, 

"aztán egyre többször szörnyülködtem a címlapra kikerülő cikkeken, és idővel a Techbázist is elérte a sokszor felfoghatatlan módon túltolt, értelmetlen szervilizmus."

Birkás szerint Trumpról semmi rosszat nem lehetett írni, az orosz hackerekről szóló cikket pedig letiltották, 

"a felszerkek által jóváhagyott írás magyarázat nélkül tűnik el a címlapról - és ez még csak a mi rovatunk volt."

Birkás 31 hónap után hagyta ott a lapot két kollégájával együtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.