Svédország növelné az uniós nyomást Magyarországon

külföld
2017 március 27., 20:41
comments 199

Megelégelte a svéd kormány, hogy Magyarország nem vesz át ötezer menedékkérőt, akiket korábban itt regisztráltak. Ha nem történik előrelépés az ügyben, akkor az Európai Bizottság mellett bíróságon is megtámadják a magyar eljárást, számol be a svéd Aftonbladet napilap. Morgan Johansson bevándorlási- és igazságügyi miniszter miután jelezte a problémát az EU menekültügyi és migrációs biztosának, Dimitris Avramopoulos-nak Brüsszelben, újságíróknak elmondta, hogy 

Magyarország nem tartja be a dublini szabályokat, pedig elfogadta azt. Most a Bizottságon sor, hogy betartassa a szerződést.

A miniszter február közepén járt Budapesten a magyar kormány meghívására és már akkor is arról beszélt Pintérék csak húzzák az időt, majd hozzátette, hogy 

„azzal az üzenettel is érkeztem, hogy amíg nincs megállapodás a menekültek szolidáris elosztásáról, addig nem kapják vissza Schengent.”

Avramopoulos hétfőn és kedden éppen Budapesten tárgyal. A látogatástól konkrét eredményeket várnak, jelezte a svéd miniszter, aki hangsúlyozta, hogy természetesen hosszú folyamat ötezer ember átvétele, és menekültkérelmi eljárásának lefolytatása, de arra nincs mentség, hogy semmilyen lépés nem történik az ügyben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.