Szabó Tünde sportállamtitkár: Szándékunkban áll a TAO támogatási rendszerének kibővítése a röplabdával

sport
2017 március 27., 14:43
comments 95

Miután az Európai Bizottság hétfőn arról határozott, hogy további hat évig, 2023. június 30-ig működhet a TAO-rendszer, Szabó Tünde sportállamtitkár kijelentette, hogy így már biztosan tervezhető a sportfinanszírozás jövője. Az államtitkár szerint a TAO-val már 

"hazánk már számos pozitív eredményt tud felmutatni, mint például a leigazolt sportolói létszám 72 százalékos növekedése, sportlétesítmények felépítése és még több felújítása, vagy épp az utánpótlás-nevelés fejlesztése."

Szabó a TAO-támogatás legnagyobb nyerteseit, a felcsúti akadémiát, vagy kisvárdai fociklubot nem említtette, mikor arról beszélt, hogy 

"a TAO-intézkedések eredményeként az öt látvány-csapatsportágban folyamatosan növekszik az utánpótlás bázisa, hiszen jelentős mértékben gyermekek alkotják azt a több mint 155 ezer főt, amennyivel a leigazolt sportolók létszáma növekedett."

Az államtitkár bejelentette, hogy az Európai Bizottság támogató döntése után szeretnék a támogatási rendszert kibővíteni a röplabdával. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.