Az MSZP megalkotta a közleményt, aminél keményebbet már ki se lehetne találni, a címe: „A Fidesz Hitlerrel is üzletelne”

Szijjártó Péter az EU-s külügyminiszterek közül elsőként látogatott el a Fülöp-szigetekre, hogy bizniszeljen a magát Hitlerhez hasonlító, többszörös gyilkos Rodrigo Duterte elnökkel, aki totális diktatúrát szeretne bevezetni. Az MSZP Országos Központja az alábbi – valószínűleg súlyosabbra már nem is faragható – közleménnyel reagált a hírre:

A Fidesz Hitlerrel is üzletelne

Szijjártó Péter egy olyan emberrel kötött üzleti és kulturális megállapodást, aki saját magát Hitlerhez hasonlítva vallotta be, hogy megölt három embert, és különítményeseivel ezreket mészároltatott le. Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnökkel az Európai Unióból egyedül a magyar külügyminiszter ült le tárgyalni.

A kormány egyre mélyebbre süllyed. Először baltás gyilkost engednek szabadon, majd együtt paroláznak posztszovjet diktátorokkal, és most már halálbrigádokat működtető, diktatúrát építő gyilkossal is képesek együttműködni annak érdekében, hogy a fideszes oligarchák még egy kis pénzhez jussanak.

Az MSZP Botka László vezetésével megszünteti az elvtelen diplomáciát és visszaállítja az ország jó hírnevét. Tegyünk igazságot! Magyarország megjavítható.”

(Fun fact: az MSZP elődjének, az MSZMP-nek az elődpártja, az MDP annak idején meg Sztálinnal üzletelt.)