Jövő nyártól nemcsak a marihuánafogyasztás, de a termesztés is legális lehet Kanadában

külföld
2017 március 28., 05:31
comments 166

A CBC kanadai kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy az országban

2018. július 1-től legális lesz a marihuána, nemcsak a fogyasztás, de bizonyos keretek között a termesztés is.

A CBC szerint április 10. környékén jelentik be majd a törvénytervezetet, ami legalizálná a rekreációs célú marihuánafogyasztást, és háztartásonként 4 marihuánapalánta termesztését is. A törvény szerint a kanadaiak a legalizáció után összesen 30 gramm marihuánát tarthatnának maguknál.

A kormány 18 éves kor alatt megtiltja a szerhasználatot, de a tartományok megszabhatnak ennél magasabb korhatárt is. A kormány felügyelné a tervezet szerint a forgalmazókat is, de a terjesztők felügyeletére külön jogszabályokat alkothatnának a tartományok.

Kanadában egyébként 2001 óta engedélyezett a marihuána orvosi célú felhasználása, a teljes legalizációt pedig már a választási kampányában megígérte Justin Trudeau miniszterelnök és az őt támogató liberális párt. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.