Loppert Dániel az Eximbank egyik vezetője lett

2017 március 28., kedd 12:57
170

Az Eximbank, ami egészen fontos kormányközeli kifizetőhellyé vált az utóbbi években, megint Rogán Antal környezetéből merített vezető tisztviselőt a vezérigazgató-helyettes Puskás András után. Nem is akárkit: magát Loppert Dánielt.

A most 34 éves Loppert tényleg a tökéletes fideszes karrierív birtokosa: egyetlen húzásból megoldott mindent. 2002-ben ugyanis háromszor, hangosan kiáltott hazaárulót Medgyessy Péter miniszterelnök irányába Kapolcson, a művészetek völgye fesztiválon (sajnos az esetről nem találtam videót az interneten). Ebből ugyan valami miatt rendőrségi ügye lett – ami teljesen érthetetlen, hiszen miért ne lehetne bárkit lehazaárulózni –, de Loppert esetében ez olyan volt, mintha olajmezőt talált volna a hátsó kertjében: beindította pártkarrierjét, és azóta is csak halmozza a sikereket.

Nem sokkal a botránya után belépett a Fideszbe, Rogán Antal személyi titkára lett, vezette a Fidesz ifjúsági tagozatát, 2010-től pedig az autópályákat kezelő NIF Zrt. kommunikációs vezetője volt.

De innen is feljebb került: most átül egy ezermilliárd forintos mérlegfőösszegű állami bank, az Eximbank kommunikációs vezetői székébe, és a következő dolgokért fog felelni.

  • irányítja az EXIM márkamenedzsment munkáját,
  • szponzorációs és rendezvény tevékenységét,
  • külső és
  • belső kommunikációját, valamint
  • médiastratégiáját.